Eiendomspodden

Hør det siste fra de beste

Eiendomspodden

Velkommen til Newsec sin podcast - en podcast som tar for seg utviklingen i det norske eiendomsmarkedet, samt de siste trendene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Podcasten gir deg som lytter en unik mulighet til å følge utviklingen på det norske eiendomsmarkedet.

Avsnitt 55: Torgeir Silseth

Avsnitt 55: Torgeir Silseth

Ett av segmentene som virkelig fikk føle på pandemien og ditto ett kraftig comeback i fjor, var hotellbransjen. Nå ser det igjen litt mørkt ut? For å forstå hvor ille det var og hvor vi skal, har vi tatt en prat med Torgeir Silseth. Torgeir har ansvaret for 17 000 ansatte og 70 000 madrasser i fem land, og har mer enn noen annen følt siste par års utfordringer på kroppen.t
"

Avsnitt 54: Segmentvarsel Q3-2022

Avsnitt 54: Segmentvarsel Q3-2022

Etter sommeren har transaksjonsmarkedet stoppet delvis opp og de fleste investorene har inntatt en mer avventende rolle. Markedet går trolig en mer turbulent tid i møte og investorene vil bli mer selektive. Både primære yielder og sekundære yielder vil trolig fortsette å stige, mens det er forventing om økte leier i sentrale områder. Videre vil value-add bli mer etterspurt og usikkerheten utspille seg litt ulikt avhengig av segment. Eiendom er håndverk og godt håndverk blir avgjørende for å lykkes i markedet framover.
"

Avsnitt 53: Tone Tellevik Dahl

Avsnitt 53: Tone Tellevik Dahl

Usikkerheten rår i eiendomsmarkedet, både knyttet til det økonomiske og regulatoriske rammeverket. Hvem er da bedre å prate med enn Tone Tellevik Dahl? Hun er administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom - som har som formål å fremme bransjens interesser, herunder å bidra til robuste og forutsigbare rammebetingelser for samfunnsmessig og økonomisk bærekraftig steds- og byutvikling. Hør Tone fortelle hva aktørene i bransjen kan gjøre og ikke minst hva politikerne bør gjøre?

Avsnitt 52: Nejra Macic - Prognosesenteret

Avsnitt 52: Nejra Macic - Prognosesenteret

Skal boligprisene opp eller ned? Den siste tiden har debatten rast, og uenigheten er stor. Eiendomspodden var til stede på Arendalsuka, og vi fikk en hyggelig prat med Nejra Macic, sjefsøkonom hos Prognosesenteret og boligekspert. Hør Nejra forklare de viktigste driverne i boligmarkedet og hvilket syn hun har på høstens boligmarked. Opp, ned eller sidelengs - Nejra har svaret.
"

Avsnitt 51: Proptech og Magnus Svantegård

Avsnitt 51: Proptech og Magnus Svantegård

Vi har tatt en prat med Magnus Svantegård som er grunnlegger av Nordic Proptech Initiative og partner i Stronghold Invest. Han er en av verdens mest innflytelsesrike personer innen proptech med 400 selskaper under lupen. Videre er vår egen sjef for digitalisering i Norge, Frede Fardal, i studio. Han har blant annet Newsec Maps på cv-en. Sammen diskuterer vi verdien av proptech og hvordan selskaper bør gå fram om de ønsker å ta del proptech-bølgen.
"