Eiendomspodden

Hør det siste fra de beste

Eiendomspodden

Velkommen til Newsec sin podcast - en podcast som tar for seg utviklingen i det norske eiendomsmarkedet, samt de siste trendene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Podcasten gir deg som lytter en unik mulighet til å følge utviklingen på det norske eiendomsmarkedet.

Avsnitt 58: Segmentvarsel Q1-2023

Avsnitt 58: Segmentvarsel Q1-2023

Eiendomspodden er tilbake med en ny kvartalsoppdatering. Markedet er utvilsomt utfordrende om dagen og økte renter bidrar til å dempe investeringslysten betydelig. Hør hvordan makrobildet skaper hodebry for investorene, våre siste yield- og leieestimater og ikke minst hvordan segmentene utvikler seg. Markedet kommer tilbake - men akkurat nå er det ikke lett å mene for mye om når og hvor.
"

Avsnitt 57: Fagpodden - ESG

Avsnitt 57: Fagpodden - ESG

Miljø og bærekraft har truffet eiendomsbransjen med voldsom kraft, og det ser ut til at kraften bare skal tilta. For aktører innenfor næringseiendom betyr dette at man må ta grep nå! I siste utgave av Eiendomspodden har vi intervjuet Camilla Hengebøl, leder for ESG i Newsec. Her søker vi svar på hva som må gjøres i det korte og lange bildet for å ikke sakke akterut med tanke på den grønne bølgen som skyller inn over oss.
"

Avsnitt 56: Segmentvarsel Q4-2022

Avsnitt 56: Segmentvarsel Q4-2022

I denne utgaven av Eiendomspodden ser vi kort på hvordan fjoråret utartet seg, samt hvordan vi tror 2023 kommer til å bli. Etter innspillingen har renteforventningene tatt en skarp u-sving. For få uker siden trodde markedet at det eneste som gjensto var en siste marsheving før toppen var nådd, men nå priser markedene inn både en marsheving og tre ytterligere hevinger. Spørsmålet er om volatilitet og rentefrykt får markedene til å overreagere. Newsec tror frykten er noe overdrevet, da ikke alt er så rosenrødt, og holder en knapp på at rentehevingen i mars fortsatt kan bli den siste. Eventuelt etterfulgt av en i juni - time will show.
"

Avsnitt 55: Torgeir Silseth

Avsnitt 55: Torgeir Silseth

Ett av segmentene som virkelig fikk føle på pandemien og ditto ett kraftig comeback i fjor, var hotellbransjen. Nå ser det igjen litt mørkt ut? For å forstå hvor ille det var og hvor vi skal, har vi tatt en prat med Torgeir Silseth. Torgeir har ansvaret for 17 000 ansatte og 70 000 madrasser i fem land, og har mer enn noen annen følt siste par års utfordringer på kroppen.
"

Avsnitt 54: Segmentvarsel Q3-2022

Avsnitt 54: Segmentvarsel Q3-2022

Etter sommeren har transaksjonsmarkedet stoppet delvis opp og de fleste investorene har inntatt en mer avventende rolle. Markedet går trolig en mer turbulent tid i møte og investorene vil bli mer selektive. Både primære yielder og sekundære yielder vil trolig fortsette å stige, mens det er forventing om økte leier i sentrale områder. Videre vil value-add bli mer etterspurt og usikkerheten utspille seg litt ulikt avhengig av segment. Eiendom er håndverk og godt håndverk blir avgjørende for å lykkes i markedet framover.
"