• Våre tjenester
 • Insights
 • Karriere
 • Media og nyheter
 • Om oss

Fagdager innen regnskap, skatt og avgift for næringseiendom

Newsec har igjen gleden av å invitere til to spennende fagdager for deg som jobber med næringseiendom.

Sted: Britannia Hotel i Trondheim

Tid: 17. og 18. september fra kl. 08:30 - 15:45

Målgruppe: Aktører i eiendomsbransjen, regnskaps-/økonomimedarbeidere. Regnskapsførere, revisorer og jurister/advokater

Etterutdanning: kurset kvalifiserer til 14 timer etterutdanning

Pris: Kursavgift: kr 8 600 for begge dager* / kr 4 900 for 1 dag. Inkluderer lunsj og kursmateriell.
*For selskap som har 3 eller flere deltakere, gis det en rabatt på 1000 kr per deltaker.

Meld deg på fagdager

Program

 • 08:30-09:45 Felleskostnader
  En praktisk gjennomgang av hvordan håndtere felleskostnadene i eiendomsselskap/ driftsselskap. Vi ser på avregning av felleskostnader, avgrensning mot eierkostnader, ledighet, leiekontraktens regulering av felleskostnadene og deler erfaringer fra faktiske tvister/ problematiske case.
 • 10:00-11:30 Markedsoppdatering v/Newsec
  En oppdatering på den siste utviklingen i markedet og makroforholdene for næringseiendom. Hvordan har eiendomsmarkedet klart seg gjennom nok et år med uro og høye renter?
  Hva kan vi forvente fremover og når er tiden inne for å kjøpe/ selge? Avslutningsvis blir det en oppdatering på de siste bevegelsene innenfor det grønne skiftet.
 • 11:30-12:30 Lunsj
 • 12:30-13:45 Bærekraftsdirektivet
  En innføring i regelverket og en praktisk gjennomgang av hvordan dette vil berøre vår bransje og hvilke rapporteringskrav som nå gjelder og som kommer i nær fremtid.
 • 14:00-15:45 IFRS vs NGAAP
  En gjennomgang av de viktigste forskjellene mellom IFRS og NGAAP, samt en gjennomgang av siste nytt innen IFRS relevant for næringseiendom.

Onsdag 18. september

 • 08:30-11:30 MVA og Skatt for Næringseiendom
  En kort gjennomgang av MVA regelverket generelt for næringseiendom. Vi dypdykker i noen utvalgte temaer; byggeprosjekter, snudd avregning, fordelingsnøkler og fellesregistrering. Men vil også gå gjennom flere andre praktiske spørsmål og temaer som har dukket opp det siste året
 • 11:30-12:30 Lunsj
 • 12:30-15:45 MVA og Skatt for Næringseiendom
  Praktiske case knyttet til leietakertilpasninger og byggeprosjekter. Siste nytt innen skatt for næringseiendom og gjennomgang av problemstillinger som ofte går igjen hos eiendomsaktører; formue, selskapsstruktur, rentebegrensning, tilpasninger for konsern og mindre aktører

Det blir praktiske case og kortere pauser i programmet både før og etter lunsj.

Meld deg på

Foredragsholdere

Karen Cecilie Thunes, Senior analytiker og Partner i Newsec Advisory

Karen Cecilie har siden 2016 jobbet i Newsec, med hovedfokus på markedsanalyse. Før Newsec, jobbet Karen Cecilie med Investment Banking i DNB Markets hvor flere oppdrag var rettet mot eiendomsbransjen.

Trond Ingebrigtsen, Partner / Leder Advokatfirmaet PWC

Trond er advokat og har siden 1997 jobbet med avgiftsrelaterte spørsmål i advokatfirmaet PwC. Trond har også flere års erfaring med merverdiavgift fra skattekontor og Skattedirektoratet. Han har særskilt kompetanse innenfor fast eiendom og MVA og holder en rekke kurs i MVA både internt og eksternt.

Synne Christine Hangeland, Advokat og Direktør i Advokatfirmaet PWC

Synne har merverdiavgift som spesialfelt og bistår nasjonale og internasjonale klienter med alt av avgiftsspørsmål, med særlig fokus på fast eiendom. Synne var ferdig utdannet jurist våren 2013 og har siden dette jobbet i PWC.

Lars Helge Aasen, Advokat og Partner i Advokatfirmaet PWC

Lars har vært i PWC siden 2002, og er ansvarlig for PWC sin skattebistand til fast eiendom. Lars har bistått ved en rekke større eiendomstransaksjoner både for norske og utenlandske investorer.

Marius Fevaag Larser, Partner PWC Trondheim

Marius har vært partner i PwC siden 2022 og jobber med revisjon og bistand for store selskaper og konsern. Han har spesialisert seg innen børs og IFRS og er ansvarlig partner for bærekrafts attestasjoner i Region Nord.

Wenche Jakobsen, Forvaltningsdirektør økonomi, Newsec Property Asset Management

Wenche har vært i Newsec siden 1997 og har spesialkompetanse på det meste innen drift og forvaltning av næringseiendom. I flere tiår har Wenche håndtert leiekontrakter og felleskostnader for utallige oppdragsgivere fra inn og utland, samtidig som hun har vært en del av ledergruppen i Newsec.

Barbro Holmen, Leder Kontraktsforvaltning, Newsec Property Asset Management

Barbro har siden 2001 jobbet i Newsec og vært en sentral del av økonomiavdelingen. Barbro har bred kompetanse innen det meste av skatt, avgift og regnskap for næringseiendom, og har i tillegg spesialkompetanse på leiekontrakter og felleskostnader.