• Våre tjenester
  • Insights
  • Karriere
  • Media og nyheter
  • Om oss

Nordens største næringsmegler har satt et solid fotavtrykk i Norge

Transaksjonsavdelingen hos Newsec i Norge har de siste to årene fasilitert ca. 60 transaksjoner til en total verdi over 15 milliarder NOK. Newsec er Nordens største på næringsmegling og gjorde i 2021 transaksjoner for ca. 85 mrd i Norden. Med de siste årenes store salgsoppdrag har den norske avdelingen tatt en større posisjon her i landet.

14. JUNI 2022

 ▪ 3 Min lesetid

Del

Godt og blandet

-Vi har nylig gjennomført flere større transaksjoner innenfor bl.a. utvikling-, logistikk- og handelssegmentet. Over tid har vi bistått en god blanding av kunder: de finansielle syndikatene, private og industrielle, de institusjonelle fondene og internasjonale aktører, forteller Kristian Henanger fra Newsec Transaksjon.

Blant salgsoppdragene finnes både enkelteiendommer, eiendomsporteføljer og utviklingsprosjekter. Noen av de større salgsoppdragene den siste tiden har inkludert NRK Marienlyst, to logistikkeiendommer for Møller Eiendom, Bohus sitt sentrallagerog flere porteføljer innen handel eksempelvis dagligvareporteføljen for Bjørn Dæhlie.

Avdelingen er ikke begrenset til spesifikke segmenter, men ser at det er noen segmenter som går igjen; større utviklingsprosjekter, handelseiendommer og logistikkeiendommer.

-Vi har mange salgsoppdrag på utviklingsprosjekter. Dette er ofte oppdrag av større kompleksitet med flere risikopunkter. Man må tenke mer på hvordan man skal optimalisere salgsprosessen for å oppnå best mulig pris og ønsket oppgjørsstruktur. Videre gjennomfører vi ofte grep i samarbeid med arkitekter for å illustrere mulighetene for eiendommen på best mulig måte, sier Henanger.

-Her er vår avdeling særlig sterk, i tillegg til at vi har god kunnskap innad hos de andre avdelingene våre som Utleie, Verdivurdering og Analyse som vi kan ta i bruk til slike langsiktige prosjekter. Vi har eksempelvis i flere tilfeller samarbeid med egen utleieavdeling for å gjøre eiendommer så salgsklare som mulig fortsetter han.

Samarbeid som arbeidskultur

Med ulike prosjekter, kunder og kompetanseområder er arbeidshverdagen svært variert.

-Samarbeid er stor del av vår arbeidskultur. Med en sterkt kompetansebase, gir det oss fortrinn når vi kan hente inn våre egne spesialister på så mange fagområder, og ikke minst gir det oss alle mulighet til å lære fra hverandre, sier Henanger.

-Ved å ha fokus på et arbeidsmiljø med deling- og læringskultur, blir det alltid noe nytt i hverdagen. Vi har det genuint gøy på jobb, og en sterk lagfølelse, forteller han.

Endringer i det norske transaksjonsmarkedet

Det er flere endringer i det norske transaksjonsmarkedet de siste år, og her er det mange hendelser som har mye å si. Koronapandemien førte til et oppsving i dagligvare- og logistikksegmentet, krigen i Ukraina har resultert i høyere byggekostnader og høyere finansieringskostnader som igjen påvirker eiendomsmarkedet.

-Det er mange unike hendelser som påvirker transaksjonsmarkedet. Men det vi ser av endringer over tid – også før korona – er eksempelvis at syndikatene stadig utgjør en større og større andel av transaksjonsmarkedet. Dette vil nok bare fortsette, sier han.

Siste artikler

Få den nyeste innsikten rett i innboksen din

Registrer deg for å få oppdateringer og relevant innsikt fra Newsec. Vi tar ikke kontakt oftere enn nødvendig.