• Våre tjenester
  • Insights
  • Karriere
  • Media og nyheter
  • Om oss

Store eiendomsporteføljer og langvarige kunderelasjoner

Newsec er Norges største verdivurderer av eiendom. Dette skyldes blant annet de enorme eiendomsporteføljene som verdsettes hvert år for selskapets største kunder.

22. JUNI 2022

 ▪ 4 Min lesetid

Del

Store kunder med stor variasjon

Å være Norges største verdivurderer innebærer selvsagt også en stor variasjon av kunder av ulike størrelser fra både offentlig- og privat sektor. Noen av de største kundene inkluderer Storebrand Eiendom, Entra ASA, Olav Thon Eiendomsselskap ASA, Statsbygg og Oslo Kommune.

-Entra ASA har vært kunde av oss siden 2017, og vi ha gjennomført kvartalsvis verdivurdering av hele eiendomsporteføljen deres. Porteføljen inkluderer ca. 100 eiendommer fordelt rundt omkring i landet, forteller Herman Munthe-Kaas analytiker i Newsec verdivurdering. Selskapet kjøpte nylig Oslo Areal og har dermed utvidet sin portefølje.

Selv om det er en naturlig sammenheng mellom verdivurderinger og transaksjoner, er det ikke alltid slik at de som gjennomfører flest salg er de største kundene.

-Mengden av verdsettelser vi utfører for en kunde bestemmes ikke alltid av transaksjonsmarkedet. Våre største kunder, som Olav Thon Eiendomsselskap ASA, har gjentakende verdivurderinger fordi man gjerne skal oppdatere porteføljene eller se endringer over tid, forteller Munthe-Kaas.

-Vi følger både kunder og eiendommer over flere år

Flere av de største kundene hos Newsec Verdivurdering er kunder som har vært med selskapet over lengre tid.

-Vi vil gjerne ha langvarige kunderelasjoner. Nå har vi flere store kunder som har vært med oss år etter år, og det tyder jo på at de er fornøyde. Ofte blir det slik at vi følger både kunder og eiendommer over flere år, sier Munthe-Kaas.

-De store kundene er veldig opptatt av og søker profesjonalitet. Vår internasjonale profil med innsikt i flere markeder gjør at vurderingene til enhver tid er oppdaterte og i henhold til markedstrendene både nasjonalt og internasjonalt, fortsetter han.

Newsec har avdelinger innen analyse, forvaltning, transaksjon, utleie og verdivurdering. Selv om disse avdelingene opererer uavhengig av hverandre, ser man ofte at de største kundene benytter seg av flere av avdelingene.

-Som følge av at vi kan tilby et bredt tjenestespekter, gjør at de største kundene våre ikke bare holder seg til oss over flere år, men også tar i bruk hele spekteret av Newsec sine tjenester, sier Munthe-Kaas.

Internt kvalitetssikringsmøte hvert kvartal «Quality Board»

Ved verdsettelser av eiendommer kan man som kunde av Newsec få kvartalsvise, halvårlige eller årlige verdivurderinger og oppdateringer, i tillegg til enkeltstående oppdrag.

-I forkant av hvert kvartal presenterer analyseavdelingen transaksjons- og leiemarkedet for selskapets ledergruppe i «Quality Board» (QB), hvor vi kvalitetssikrer analyser for ulike segmenter. Verdivurderingskundene kan få oppdaterte markedspresentasjoner og segmentvarsler levert av vår analyseavdeling. Analyseavdelingen overvåker kontinuerlig eiendomsmarkedet og samler markedsinformasjon. Dette, kombinert med at vi er Norges største verdivurderer, gir oss en unik innsikt i markedet, forteller Munthe-Kaas.

Tilpasning og spesifisering i henhold til kundecase er viktig kompetanse for å kunne levere kvalitetsprodukter fra Newsec.

-Vi ønsker å møte kundens behov, og kan tilby skreddersydde løsninger. Flere av våre kunder ønsker i tillegg til sine gjentakende verdsettelser også forhåndsvurderinger, leievurderinger og lignende, sier Munthe-Kaas.

Newsec verdivurderer rundt 3 750 årlige kontantstrømsvurderinger og 350 prosjektvurderinger, og er Norges største uavhengige verdsetter av eiendom.

Siste artikler

Få den nyeste innsikten rett i innboksen din

Registrer deg for å få oppdateringer og relevant innsikt fra Newsec. Vi tar ikke kontakt oftere enn nødvendig.