• Våre tjenester
  • Insights
  • Karriere
  • Media og nyheter
  • Om oss

Økende behov innen forvaltning og drift: Slik er det å jobbe som driftstekniker i Newsec

Tommy Wynnseree jobber som driftstekniker i Newsec, og har en nøkkelrolle i den totale leveransen hos Nord-Europas største forvalter av næringseiendom. – Med en perfekt kombinasjon av solide tekniske ferdigheter, stå-på-vilje og høy servicegrad, sørger Tommy og hans kollegaer for at eiendommene i vår forvaltningsportefølje fungerer hver eneste dag, sier Martin Johnson i Newsec, som nå skal forsterke teamet sitt med enda flere dyktige medarbeidere.

13. JUNI 2024

 ▪ 6 Min lesetid

Del

Tommy Wynnseree har jobbet innen byggdrift i mer enn ti år. Han har vært en del av Newsec-teamet siden 2021, og har ansvar for drift av Stortorvet 7 i Oslo sentrum.

– Stortorvet 7 er en totalrehabilitert signaleiendom som består av omtrent hele kvartalet mellom Stortorvet, Karl Johans gate og Grensen. Her har vi ansvar for eiendommens daglige drift, og håndterer alt fra adgangskontrollsystemer, brannrutiner og ventilasjonsanlegg til å følge opp reklamasjoner og henvendelser fra leietakere. Jeg kan definitivt si at dagene mine aldri er kjedelige, sier Wynnseree.

Vi søker driftsteknikere. Les mer om stillingen og søk her.

Stadig nye utfordringer

Wynnseree har alltid hatt stor interesse for byggdrifterfaget. Han setter pris på å ha en arbeidshverdag hvor ingen dag er lik, og nye utfordringer stadig dukker opp.

- Det er alltid noe nytt å lære i jobben min. Vi har en stor forvaltningsportefølje med et bredt spekter av eiendommer, og det krever at vi stadig utvikler vår kompetanse. Newsec gir meg frihet og tillit til å ta visse avgjørelser selv, samtidig som jeg får den støtten jeg trenger.

For å lykkes som driftstekniker i Newsec, mener Wynnseree at det er avgjørende å være tilpasningsdyktig.

- Jeg tror de viktigste egenskapene en person bør ha for å lykkes som driftstekniker, er viljen til å lære mer og tilpasse seg ulike situasjoner. I denne typen arbeid vet du aldri hva som dukker opp i løpet av dagen. Plutselig blir du bedt om å hjelpe kollegaen din på en annen eiendom – eller du må håndtere vannlekkasjer, brannalarmer som går eller ventilasjon som slutter å fungere. Dersom du setter pris på ulike utfordringer, er dette den perfekte jobben, mener Wynnseree.

Kundetilfredshet er like viktig

Wynnseree fremhever betydningen av å ha gode relasjoner med kundene og å være proaktiv i kommunikasjonen.

– Denne jobben innebærer ikke bare å ivareta eiendommer, men også om å bygge gode relasjoner med kundene. Jeg har ofte daglig dialog med både eiere og leietakere, og min erfaring er at dette er noe de setter stor pris på, sier Wynnseree.

Tarjei Sandnes er eiendomssjef i Schage Eiendom AS, tidligere eier av Stortorvet 7, og han bekrefter hvor viktig driftsteknikeren er for kundetilfredsheten.

- Newsec tar vare på eiendommen gjennom å løse konkrete teknisk driftsoppgaver, følge opp rutiner og myndighetskrav og yte service til våre kunder. Kort sagt; sørge for at eiendommen fungere hver eneste dag. For oss som eiendomsbesittere er det viktig å ha kompetente og pålitelige driftsteknikere for å kunne ivareta verdiene vi har i eiendommen og sikre høy kundetilfredshet. Driftsteknikere er tett på alle våre kunder, og deres evne til å møte og løse mange ulike utfordringer er nært knyttet til hvor fornøyde kunder vi får, sier Sandnes.

Sandnes mener at en viktig kvalitet hos en driftstekniker er å være løsningsorientert.
- Som driftstekniker må man ta våre kunder på alvor – uavhengig av størrelsen på utfordringer. Det en fordel om man har evne til å holde oversikt og prioritere blant alle oppgavene, og i tillegg håndtere uforutsette utfordringer som måtte dukke opp, sier Sandnes.

Nyttige egenskaper

Martin Johnson har ansvar for driftsavdelingen i Newsec, og med en stadig voksende forvaltningsportefølje, leter han nå etter flere dyktige driftsteknikere til teamet sitt. Men hva er det han ser etter i en ny medarbeider?

– Driftsteknikerne er våre øyne og ører ute på eiendommene. I løpet av en arbeidsdag må du evne å ta på mange forskjellige hatter og sjonglere mellom faste tilsyn og alt annet som måtte dukke opp. Videre ser vi etter medarbeidere som er motiverte for jobben, og som har erfaring eller et ønske om å utvikle seg innenfor det tekniske. Det er ikke slik at alle må ha jobbet som driftstekniker for å komme til intervju hos oss. Det er mange andre bakgrunner som kan være interessante – som for eksempel håndverksbakgrunn. Og så er det veldig viktig med riktig innstilling og et brennende ønske om å yte god service.

Kompetanseutvikling på agendaen

Newsec drifter og forvalter et bredt spekter av eiendomstyper, og kompetanseutvikling prioriteres derfor høyt i virksomheten.

– Vi har et godt system for opplæring og utvikling, enten det gjelder internt utviklede kurs eller eksterne kurs som «Grønn Eiendomsdrift» i regi av Grønn Byggallianse. Det er også mulig å få støtte til å ta fagbrev som byggdrifter. I tillegg vil kunnskap om energioppfølging og smartere styring av anlegg bli stadig mer viktig i årene som kommer.

Samarbeid er suksessfaktor

Johnson fremhever at samarbeid er viktig for at medarbeidere skal trives i Newsec.

– Vi jobber etter “Passion for Colleagues and Clients”, og er stolte av å ha en høy medarbeidertilfredshet. Og det er jo klart at hvis våre medarbeidere trives og har det gøy, så gjør de en god jobb for kundene også. Vi har korte beslutningslinjer og et avslappet og inkluderende miljø. Driftsavdelingen er ganske stor, men alle tar vare på hverandre og bidrar med å løse oppgaver. Fordelen i en stor avdeling er at det alltid er noen som har vært bort i det meste, og de deler gjerne sin erfaring og kunnskap. Hos oss jobber alle hardt for å gjøre kundene fornøyde – alltid med et smil og godt humør! Med godt samarbeid, fokus på kundetilfredshet og vilje til å møte utfordringer med en positiv innstilling, har du de beste forutsetninger for å trives og lykkes som driftstekniker hos oss.

Siste artikler

Få den nyeste innsikten rett i innboksen din

Registrer deg for å få oppdateringer og relevant innsikt fra Newsec. Vi tar ikke kontakt oftere enn nødvendig.