Newsec kjøper Zynka - styrker seg innen BIM

Newsec fortsetter sin digitale satsing og utvider kapasiteten i Newsec Digital Accelerator med oppkjøpet av den ledende BIM-aktøren Zynka. Zynka har 50 ansatte og leverer innovative digitale løsninger og ekspertkunnskap gjennom eiendommens livssyklus – alt fra prosjektutvikling til forvaltning.

Mandag 11. juli 2022

«Dette er nok et spennende steg videre for vår digitale satsning, Newsec Digital Accelerator. Newsec og Zynka utfyller hverandre godt. Sammen skaper vi en bransjeledende og helhetlig løsning som bidrar til å akselerere våre kunders digitale transformasjon. Dette gir eiendomsbesittere betydelige muligheter for å forbedre bærekraft, leietakertilfredshet og netto driftsinntekter», sier Patrik Attemark, administrerende direktør i Newsec.

Vil drive digitaliseringen av bygge- og eiendomsbransjen fremover

Newsec har hatt en sterk vekst de siste årene – både organisk og gjennom oppkjøp. Med mer enn 2400 ansatte i de fire forretningsområdene Property Asset Management, Advisory, Investment Management og Energy Transition, er Newsec den største aktøren i de nordiske og baltiske landene.

«Vi får en unik posisjon i markedet med Newsec som eier. Sammen kan vi tilby digital spisskompetanse og løsninger for å drive digitaliseringen av bygge- og eiendomsbransjen fremover. Vi utfyller det brede spekteret av tjenester som Newsec allerede har, sier Petter Bengtsson, administrerende direktør, Zynka.

Mer innsikt med digitale bygg

Newsec forvalter verdier for 680 milliarder NOK fordelt på 50 millioner kvadratmeter næringseiendom. Sammen med Zynka vil Newsec kunne tilby rådgivning, prosjektledelse og verktøy for det digitale bygget. Fremover får Newsecs kunder et utvidet tilbud som blant annet inkluderer validering av arealberegning gjennom skanning, datarepresentasjon og et digitalt tegningsarkiv.

«Oppkjøpet av Zynka tilfører Newsec solid ekspertise innen BIM, GIS og digitale tvillinger i kombinasjon med en ledende plattform for å skape og administrere digitale bygg. Nå gjør vi det mulig for eiendomsbesittere å bli mer datadrevne og sette fart på sin digitaliseringsreise allerede i dag. Med en digital representasjon av bygget visualiseres informasjonen. Det gir eiendomsbesitteren tilgang til innsikt om eksempelvis arealbruk og inneklima», sier Christoffer Börjesson, leder for Newsec Digital Accelerator.