Newsec Property Outlook

Vår 2022

Vår 2022

Newsec har nettopp lansert Newsec Property Outlook – vår 2022. Rapporten tar for seg utviklingen for de nordiske og baltiske eiendomsmarkedene, og nærmere på det fysiske handelsmarkedet.

Newsec konkluderer med at det fysiske handelsmarkedet i Norden og Baltikum blomstrer. En betydelig del av detaljhandelen går bedre enn noensinne, og det inkluderer ikke bare big box og dagligvarebutikker, men også kjøpesenter. 

Oppsummering

  • Detaljhandelen øker. Både regionale og lokale kjøpesenter presterer bra – og i mange tilfeller bedre enn noensinne. I 2021 økte omsetningen sammenlignet med 2019 for både opplevelsesbaserte kjøpesenter og nærsenter. Hovedsakelig er det kun kjøpesenter i bysentrum som rapporterer om salgstall som er vesentlig lavere enn i 2019.
  • Antall besøkende i hovedgatene i de nordiske landene minsket i gjennomsnitt med 29 % i 2021, mens det europeiske gjennomsnittet utgjorde nesten 40 %.
  • Bemerkelsesverdig nok har nesten alle former for butikkleietakere i kjøpesentre hatt en økning i omsetningen i 2021 sammenlignet med 2019, hvor kun bøker og annen handel fortsetter å gå ned. Salg av klær og sko har også økt i butikkene i 2021.
  • Forhandlere begynner å reflektere mer over hvilke opplevelser og samfunnstjenester de kan tilby for å forbedre detaljhandelsopplevelsen for besøkende
  • Sammenhengen mellom ESG og handelsareal blir stadig viktigere – og fysiske forhandlere kan dra nytte av det på mange måter.

 

 

Kontaktperson

Øyvind Johan Dahl +47 957 20 763